Om mig

Det första jag frågar mig när jag närmar mig en text är – hur ska vi berätta det här? Och varför? Som regissör drivs jag av en nyfikenhet för att skapa föreställningar som känns. Där publiken ska få en upplevelse som påverkar deras liv på ett eller annat sätt. En inblick i en värld som de kanske aldrig tittat in i förut eller som speglar deras egen.

För mig handlar all teater om berättelsen, vad handlar det här om och vilka är människorna det handlar om – deras relationer till varandra.

Jag jobbar helst i kollektiva processer där jag anser att regissörens främsta ansvar är att få alla att våga utmana sig själva, att skapa trygga sammanhang där vi vågar hoppa. Där konsten får plats att blomstra och låta dikten överträffa verkligheten.

Och magin som uppstår i rummet – när text, gestaltning, rum och atmosfär uppslukar publiken då finns det ingen bättre plats att vara på än på teatern.

I grunden skådespelare, senare utbildad till regissör i London vilket har präglat mina arbetsmetoder och preferenser för material. Som facilitator och workshopledare har jag utvecklat och hållit i ett stort antal workshops för barn, unga och vuxna.

Som konstnärlig ledare så ser jag det som mitt största ansvar att skapa de bästa förutsättningarna för en teater där alla medarbetare bidrar till den konstnärliga utvecklingen och där vi vågar utmana varandra så vi tillsammans kan utveckla och nå vår fulla potential. Jag vill att vi ska våga pusha oss själva – våga hoppa – samtidigt som vi känner tillit och förtroende för varandra.

Uppdrag

1996-1997
Ensembleteatern, Malmö; Regissör

2001-2007
Nordic Theatre Company, London; Konstnärlig ledare

2003-2007
Stagecoach, London; Rektor & regissör

2008-2014
Malmö Stadsteater; Regissör & Pedagog

2009
Regionteatern Blekinge Kronoberg; Regissör

2012
Uppsala Stadsteater; Regissör

2014-2019
Månteatern, Lund; Konstnärlig ledare & Regissör

2019
Västmanlands Teater; Regissör

2020
Månteatern; Regissör
Östra Grevie Folkhögskola; Scenframställningslärare
Teaterhögskolan i Malmö; Regissör

 

Utbildning

1990-1993
Mountview Theatre School, Three year Acting & Musical Theatre, BA,

1998-2001
Academy of Science of Acting, Three year Directing Course,